Experimenteren met 360 graden camera’s

Sinds een aantal weken heeft het InnovationLab een Kodak 360 graden camera. Hiermee ben zijn we aan het kijken wat de mogelijkheden zijn voor het onderwijs. Het beeld wat je met zo’n camera krijgt geeft ontzettend veel informatie. Met een “normale” camera film je vanuit de achterkant van de klas de docent. Op die manier zie je de reacties niet van de leerlingen. Met een 360 graden camera kun je de hele klas filmen. Deze beelden geven meer informatie over didactiek, het behalen van leerdoelen, interactie, enz. Naast het gebruik voor de docent kunnen de leerlingen ook zo’n camera inzetten. Om bijvoorbeeld hun favoriete plek in de eigen woonplaats te filmen en daar vervolgens over kunnen vertellen in de klas. Met een Google Cardboard kun je deze filmpjes ook als Virtual Reality bekijken. Gebruik het voor spreekbeurten, presentaties, enz. Hieronder een kort testje, je kunt met de muis het beeld rondslepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *