Gebruik van MySchoolsNetwork in het onderwijs:

MySchoolsNetwork is een platform dat je op allerlei verschillende manieren kunt inzetten in de klas.

Het is een veilige, online omgeving voor scholen en leerlingen om te communiceren met andere kinderen van over de hele wereld in het Engels. 

In de praktijk kun je MySchoolsNetwork op een geheel eigen manier toepassen. Hierbij een klein voorbeeld ter inspiratie. Zo kun je met een bovenbouw groep in het kader van De Kinderboekenweek een krant kunnen maken; een opdracht die door de stichting Kinderboekenweek ook als lesidee wordt uitgegeven. Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar ‘Voor Altijd Jong’ en de leerlingen kunnen de invulling van de krant zo veel mogelijk zelf bepalen. In de meeste kranten komt onder andere een interview met opa of oma, een column over jezelf als oudje en een portret van jezelf over 80 jaar. MySchoolsNetwork is een uitstekende website om hierbij te gebruiken. Zo zou één van de onderdelen van de krant – logischerwijs – ook het maken van een krantenbericht kunnen zijn. Aan de kinderen is dan de taak om iemand uit een ander land te interviewen via MySchoolsNetwork. Ze kunnen zelf bepalen waarover zij de ander vragen stellen, zolang het maar met de kinderboekenweek te maken heeft én het in het Engels is. Wanneer ze antwoord hebben gekregen, kunnen ze hierover een nieuwsbericht schrijven in hun krant. Waar de ene leerling alles van het lezen van boeken in Vietnam wil weten, vraagt de ander de leerlingen uit Turkije de hemd van het lijf over hun opa en oma. Ieder kind zal deze opdracht op eigen interesse kunnen uitvoeren en de nieuwsberichten zullen realistisch zijn, het interview heeft immers echt plaatsgevonden. 

Deze opdracht is vakoverstijgend doordat de kinderen Engels communiceren, een interview leren afnemen en een nieuwsbericht hierover schrijven. Op deze manier integreer je MySchoolsNetwork in je dagelijkse praktijk, zonder er veel extra tijd aan kwijt te zijn.

schermafbeelding-2016-10-12-om-14-21-56

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *