Vrijdagavond inmiddels, hoog tijd voor de weekend agenda van het InnovationLab!

Vandaag was Ivo Reints van SURFnet.nl in het InnovationLab voor een demonstratie van de Microsoft Hololens. Met maar liefst 2 van deze mixed reality brillen gaf Ivo een mooie presentatie. Vervolgens konden alle aanwezigen deze bril uitproberen. Na het uitproberen was er tijd voor discussie over de inzet van virtual reality en mixed reality in het onderwijs. Al met al een zeer geslaagde middag! In deze weekend agenda nog een aantal tips met betrekking tot Virtual Reality, Mixed Reality en Augmented reality!

Leestip:

Artikel Creatief met virtual reality in de praktijk

In het Nederlandse hoger onderwijs worden grensverleggende experimenten met virtual reality (VR) uitgevoerd. Sommige instellingen hebben daarmee al ruime ervaring, andere zetten binnenkort de eerste stappen. Dit artikel geeft een overzicht van interessante cases van 3 verschillende hogeronderwijsinstellingen.

Klik hier om het artikel verder te lezen!

Kijktip:

Hoe zou het zijn als je als docent jou basisschool/middelbare school leerlingen kunt ervaring hoe het naar school gaan in een ander land is? Of hoe de natuur er daar uit ziet?

Doe-tip:

Eigenlijk is het ontzettend leuk om VR echt een keer te beleven. Het is ontzettend gemakkelijk om met je telefoon (Android of Apple) met de Google Streetview app je eigen 360 graden foto of video te maken, die je vervolgens met een Cardboard kunt bekijken of laten zien in de klas. Hier vind je een overzicht van de mogelijkheden met de app.

Een Cardboard kost gelukkig maar nog geen 20 euro! Er zijn daarnaast erg veel gratis apps te vinden met indrukwekkende filmpjes of games in VR. Als je het eerst graag wilt ervaren voordat je zelf een Cardboard aanschaft, kom dan snel langs in het InnovationLab, daar kun je meteen met een Cardboard aan de slag!

9200000055175188

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *