Het InnovationLab op inspiratiereis naar Rotterdam!

Van 7 tot 9 november heeft een groep NHL collega’s, NHL studenten en PJ collega’s inspiratie opgedaan in Rotterdam. Hierbij een kort reisverslag van deze inspirerende dagen.

Maandagavond om 19.00 uur vertrok het gezelschap met de bus naar Rotterdam. Om kennis te maken en om een klein beeld te geven van het programma van de onderwijsdagen werd er tijdens de busreis een Kahoot gehouden. Niet zomaar een Kahoot, maar een analoge Kahoot. Doormiddel van glow in the dark arm bandjes kon er antwoord gegeven worden op verschillende vragen en stellingen. Zo werd de interesse naar verschillende thema’s gepolst. Daaruit kwam dat er veel interesse is naar de thema’s “Virtual Reality” en “Digitaal Toetsen”. Eenmaal aangekomen in Rotterdam werd er ingecheckt in het hotel en verder kennis gemaakt.

img_5807

Dinsdag hebben we de onderwijsdagen bezocht. Deze begon met een aantal keynotes gevolgd door de uitreiking van de SURF onderwijs awards. Hierin werden er 3 change makers (docent, bestuurder, ICT- en onderwijsdeskundige) geëerd voor hun inzet. Klik hier om te kijken wie deze winnaars zijn! Na de opening was het tijd om mee te draaien in verschillende workshops. Deze gingen o.a. over Design Thinking, Virtual Reality en Open Badges in het Onderwijs. Voor een volledig overzicht van de gegeven workshops, klik hier. Alle collega’s hadden de opdracht om via verschillende Padlets kennis met elkaar te delen die opgedaan werd tijdens de workshops en op het netwerkplein. Dit gebeurde handig en snel via QR codes! Zelf andere bezoekers op de onderwijsdagen waren hier naar geïnteresseerd! De dag werd afgesloten met een inspirerende keynote van Tony Crabbe over tijd en innovatie. Klik hier voor een verkorte versie van deze keynote.

img_5861

Op woensdag ochtend was het tijd om de module KennisbasisICT onder de loep te nemen. Het afgelopen jaar is er weer onderzoek gedaan onder de studenten die het onderdeel afgerond hadden. Zo’n 120 studenten hebben hieraan meegewerkt. Na een presentatie van de onderzoeksresultaten is er in groepen gewerkt aan verbeter acties. Hieruit zijn verschillende ideeën en plannen gekomen.

_dou5485

Na de lunch waren er 2 activiteiten. Eerst werden de verschillende Padlets met elkaar besproken. Wat waren de WAUW workshops of tools van de onderwijsdagen? O.a. Virtual Reality werd vaak genoemd. Maar ook I.z.i. travel, hiermee kun je (gratis) routes / rondleidingen maken en laten uitvoeren door leerlingen of studenten.

Het andere deel van de middag werd besteedt aan teambuilding! In totaal 6 teams werden opgesloten in Escape rooms! De bedoeling is om zo snel mogelijk verschillende raadsels op te lossen en daardoor te ontsnappen uit de escape room. Of dit (en hoe snel) is gelukt laten we nog even in het midden…

schermafbeelding-2016-11-16-om-15-38-54

Nieuwsgierig geworden naar de verbeter acties voor de module KennisbasisICT, de Padlets met inspirerende verhalen over de onderwijsdagen of hoelang het heeft geduurd dat de teams uit de escape rooms zijn gekomen? Meld je dan aan voor de Inspiratie lunch op maandag 28 november van 12.00 uur tot 13.30 uur in het InnovationLab (D1.020). Klik hier om je aan te melden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *