Vandaag weer een nieuwe weekend agenda, deze week in het teken van De Week van de Mediawijsheid.

Leestip:

Wat is mediawijsheid nu precies? De Raad voor Cultuur introduceerde het begrip in 2005 als: ’… het geheel van kennis, vaardigheden en mentaliteit waarmee burgers zich bewust, kritisch en actief kunnen bewegen in een complexe, veranderlijke en fundamenteel gemedialiseerde wereld’. Deze beschrijving wordt door velen gezien als zeer accuraat, maar ook lastig om in de praktijk mee te werken. Want als je niet goed weet waar mediawijsheid precies voor staat, hoe kun je er dan onderzoek naar doen, lesmateriaal voor ontwikkelen, laat staan het meten? Om deze vragen te beantwoorden heeft Mediawijzer.net het Mediawijsheid Competentiemodel ontwikkeld op basis van 10 competenties.

Competentiemodel

Kijktip:

Cyberpesten is niet cool, maar toch gebeurt het. Wat kun je er tegen doen? Tessa en Marieke geven je zinvolle tips om zo goed mogelijk met cyberpesten om te kunnen gaan.

Doe-tip:

 

Hoe Mediawijs ben jij eigenlijk? Doe de mediawijsheid game!

http://mediawijsheid.bogerman.nl/?page_id=87

schermafbeelding-2016-11-25-om-14-20-32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *