De weken vliegen om! Alweer de weekendagenda van week 3!

Leestip:

Bescherm je school tegen hacks, lekken en uitval met deze aanpak

Op scholen wordt steeds meer ict gebruikt. Dat biedt nieuwe mogelijkheden, maar er kunnen ook nieuwe risico’s ontstaan. Wat als je onderwijs uitvalt omdat hackers systemen platleggen? Hoe voorkom je dat persoonsgegevens van leerlingen uitlekken en in verkeerde handen vallen? Met een eenvoudige, online aanpak voor het po en vo helpt Kennisnet je school om deze en andere problemen te voorkomen.

Klik hier om dit artikel verder te lezen!

Kijktip:

Deze week in de kijktip een filmpje van collega Kasha die afgelopen week een Meccanoid heeft gebouwd. Hierin zie je hoe deze robot wordt gebouwd en wat deze kan. Deze nieuwere versie van Meccanoid heeft een aantal leuke functies! Deze nieuwe lab bewoner heet trouwens geen Meccanoid, maar Meccanina :-).

Doe-tip:

TinEye is een zoekmachine waar je omgekeerd mee kunt zoeken. Als je een afbeelding hebt en je bent nieuwsgierig waar deze vandaan komt of wat voor versies er van zijn kun je dat opzoeken met TinEye. Upload de afbeelding en TinEye gaat voor je opzoek!

Klik hier om naar TinEye te gaan.